Lange gardiner

Lange gardiner
– skaber personlighed i hjemmet

 


Ensfarvet, ton-i ton med interiøret

Lange gardiner fra loft til gulv kan løfte et ellers ordineret interiør til noget helt specielt.

Ensfarvede lange gardiner som er afstemt med vægfarve og andet interiør, tager lidt opmærksomhed, og giver en fin, blød overgang mellem ude og inde. Det er diskret,  men alligevel et hyggeelement der giver rummet karaktær og personlighed.

 

 


Tyndt stof – men stor effekt

Lette, tynde gardiner, lader sollys sive ind,  samtidig som man diskret skærmes for indsyn. Tekstiler med god, tydelig struktur, gør stoffet interessant, selv om det er nærmest transparent.
Tynd hør er lækkert til dette formål, men husk på; – de naturlige fibre i hør, er sarte ovenfor stærkt sollys.


 

Et ekstra lag

Fôrede gardiner høres måske “gammeldags” ud, men faktisk er fôrede gardiner afgørende både for at beskytte gardinstoffet, og ikke mindst, for at gardinet skal hænge godt, i pæne bløde folder. Man kan, som billede her til højre viser, bruge et kontrast stof som fôer, men mere vanlig er at bruge et farveneutralt stof.

 


Liggende på gulvet, eller…

Et tilbagevendende dilemma i snakken om lange gardiner, er tit længden på gardinerne, om hvorvidt det praktiske skal gå foran det smukke. Det er ingen tvivl om at gardiner der hænger en fingerbredde over gulvet, gør gulvrengøring nemt. Og sammenlignet med gardiner der hviler på gulvet, sparer man slitage på stof, når gardinet trækkes frem og tilbage.

Dog; gardiner der ligger flot foldet på gulvet, kan være både lækkert elegant, og så smukt uformelt i stilen.